Blog

Uncategorized

Дан животиња (4. октобар) смо обележили кроз задатак из математике, активност из пројекта ИГРА 2 и Час одељењског старешине.
Зашто волимо животиње? Имали смо на уму и наше кућне љубимце. Било је различитих одговора, а највише их волимо зато што нас чине срећним и зато што нас уче како да волимо једни друге. ♥️
Такође, било је и више занимљивих одговара на питање шта је рециклажа. 😊
Игра пантомиме ,,Која сам ја животиња?“, занимљивости из књига и примери играчака од рециклираног материјала помогли су нам да направимо наше прве играчке- животиње.
Уживали смо. 😊♥️

Uncategorized

Дан интелигенције 2020. Мозгалићи – 2. део

Радовали смо се још једној активности којим смо обележили Дан интелигенције.

Ученици су имали две врсте задатака. Једна група задатака под називом Добро дрво односила се на рад у дворишту, а друга група Подељено је веће реализовала се у учионици.

Успешно и и сарадњи урадили смо све задатке, научили по нешто ново и отворили још једна врата знања.

Било је веома интересантно и забавно!

#MENSASrbije

Uncategorized

Дани интелигенције

Прва планирана активност којом смо обележили Дане интелигенције имала је за циљ да нас уведе у нешто захтевнији задатак који тек следи.

За почетак, прваци су се упознали са појмом интелигенција, а боље смо га разумели кроз напоре да решимо занимљиве питалице.

Деци је ова активност била изузетно занимљива, показали су не само своје знање и умеће у решавању задатих проблема, већ су и својим понашањем у групи показали стрпљивост, разумевање и сарадњу.

Једва чекамо другу активност!

#daniinteligencije

Еколошке акција, Пројекти, Uncategorized

Моја здрава играчка-Очистимо свет

Свој допринос Глобалној еколошкој акцији Очистимо планету (15.9.2020.) дали смо 16. 9. 2020. тако што смо разговарали о екологији и израдили наше здраве играчке.

На овај начин смо реализовали и други задатак из пројекта Игра 2, под називом Моја здрава играчка.

Од рециклажног материјала направили смо различитите играчке и уживали у дружењу.

Тек смо на почетку школовања, а ово је први наш сусрет са овом темом. Сигурна сам да ћемо много у будућности научити о екологији и научено примењивати.

Uncategorized